Sick sack – vad är det?

Denna bok kom ut som ny samma år som Felix föddes och jag har länge kikat på den. På årets bokrea fick den följa med hem. Jag hade ganska höga förväntningar på den, särskilt eftersom Felix för tillfället älskar att gissa och tala om vad det är på bilderna. Men. Jag blev lite besviken och Felix har inte heller den som en favorit.

Den är uppbyggd på så sätt att på första uppslaget ser man en detalj av något och texten ”Sick sack. Vad är det?” och på nästa uppslag får man se hela bilden. Alla saker har någon form av sicksack-mönster: en huggorm, en mockin, en fisk, en tummstock och så vidare. Jätteroligt upplägg! Men på något sätt håller det inte hela vägen.

Varför blir det inte roligare? Upplägget är som sagt jättebra: titta, gissa och sen glädjen oavsett om barnet gissar rätt eller fel. För mig handlar det nog om illustrationerna. Färgerna är ganska matta och bilderna saknar spänning. Det är en trumma, men ingen spännande eller rolig trumma. Tyvärr måste jag säga. Men skam den som ger sig, vi gör ett nytt försök med yngsta barnet! Tills dess fungerar den utmärkt för att ge extra höjd åt spjälsängen vid förkylning. (Å det är verkligen inte något negativt utan visar på bra kvalité och lagom format!)

Sick sack – vad är det?
Författare: Linda Fridh
Illustratör: Pernilla Lonhage
Förlag: B Wahlströms (2009)
Antal sidor: 30
ISBN: 9789132156762
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *