När jag ska leka

Jag hittade min sambos gamla böcker hemma hos mina svärföräldrar och passade på att plocka med mig några godbitar. Detta är en av dem.

”När jag ska leka” är en kartongbok riktad mot de minsta och behandlar just ämnet lek. Varje uppslag handlar om en viss leksak. På vänstra sidan ser man leksaken och på högra  sidan ser man leken. Enkelt upplägg som fungerar. Bilderna är underbara. Barnen är glada, rosiga om kinderna, uppklädda till tänderna och har skrubbsår på knäna.

Den fungerar utmärkt både att läsa-peka och som lekbok, dvs barnet läser själv. Hos oss har den hamnat i hyllen med böcker som vi läser tillsammans, men det är endast av den enkla anledningen att jag gärna ser att boken överlever till eventuella barnbarns barn också.

När jag ska leka
Förlag: Kärnan
Antal sidor: 10

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *