Fråga en dinosaurie

Tänk om du kunde fråga en dinosaurie vad du ville! Vad skulle du fråga då? Bokens skapare har lekt med tanken och ställt frågor som:

– Varför dog ni ut allihop?
– Brukade dinosaurier nysa?
– Vilken dinosaurie var smartast?
– Vem lade störst ägg?
– Vad gjorde ni hela dagarna?

Svaren finns här också och visst kan man väl på sätt och vis säga att det är dinosaurierna som svarat. Man har ju fått veta så mycket tack vare de lämningar som finns.

Det här är en riktigt faktaspäckad bok, fylld av spännande detaljer och snygga bilder. Jag tycker det är lite svårt att läsa den här typen av böcker högt, så kanske lämpar den sig allra bäst för dinosaurieälskare som kan läsa själva? Fast den funkar nog för de riktigt inbitna oavsett ålder.

Ett uppslag ur Fråga en dinosaurie

Det finns även en Fråga en insekt!


Fråga en dinosaurie …så får du svar.
Förlag: Ordalaget (2012)
Antal sidor: 31
ISBN: 978-91-7469-022-4
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *