Jan Lööfs utställning på Konstmuseet

Idag besökte jag Jan Lööf-utställningen på Göteborgs Konstmuseum. Den har varit så välbesökt att den förlängs två veckor till fram till 5e februari 2012.

Utställningen innehåller en mängd originalteckningar från olika böcker, både utgivna och outgivna. Bland annat får vi se svartvita illustrationer till första utgåvan av Morfar är sjörövare.

För barnen finns bl a filmvisningar inuti montrar och en vägg med titthål. Givetvis finns en läshörna med alla Jan Lööfs böcker representerade.

Originaldockorna till TV-serien Skrotnisse är också kul att se.

Om ni är i Göteborg och gillar Lööfs illustrationer så är utställningen väl värd att se.

Jan Lööfs första böcker publicerades redan 1966 och han har givit ut ett tjugotal böcker och seriealbum sedan dess.

Mer information om utställningen finns på Göteborgs Konstmuseums webbplats.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *