Ingrid från morgon till kväll

Det här en en riktigt barnvänlig Ingridbok men rejäla kartongsidor. Här hemma var det ett tag sedan vi läste om Ingrid (sonen är 5 år), men nu börjar det bli dags igen när dottern intresserar sig så för böcker (hon är 1 år)! Ingridböckernas text utmärker sig genom att de är väldigt avskalade; här finns inga onödiga ord. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om just det…med färre ord kan man i och för sig fantisera mer runt vad som egentligen sägs tillsammans med barnet/barnen.

I den här boken får vi följa Ingrid från det att hon vaknar på morgonen tills hon går och lägger sig på kvällen med allt det som händer däremellan; hon äter, klär på sig, borstar tänderna, leker, går till doktorn, går och handlar, lagar mat, äter och sen är det dags för mys i soffan med hela familjen innan läggdags. På uppslaget innan Ingrid är hos doktorn och blir undersökt är hon trött och ledsen, väldigt ledsen! Om det bara beror på att hon är trött eller om läkarbesöket blir en följd av detta eller bara skulle ha hänt ändå är inget man får reda på. Då funkar det ju alldeles utmärkt att fråga barnet man läser för vad h*n tror; har Ingrid blivit sjuk eller är det bara en ”vanlig” läkarundersökning?

Illustrationerna är som de brukar vara i Ingridböckerna – gulliga, snälla, färgglada och mysiga med härliga små detaljer som gör att man vill läsa boken fler gånger för att verkligen upptäcka allt. Sonen ville till och med att jag skulle läsa boken på en gång igen! Han känner nog igen Ingrid från de andra böckerna vi läste när han var lite mindre och tyckte nog det var lite kul.


Ingrid från morgon till kväll
Författare: Katerina Janouch
Illustratör: Mervi Lindman
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 18
ISBN: 9789163868818
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *