Bilderbokskonstnär ställer ut

Bland älgbrorsor och fårskallar

Heter utställningen där Pija Lindenbaum ställer ut illustrationer från sina barnböcker. Platsen är Bror Hjorths Hus i Upplsala och evenemanget pågår till den 25 april.

Känner man inte till karaktärerna i författaren och illustratören Pija Lindenbaums böcker kan man först sätta sig ner i den sköna soffan och läsa. Att sedan gå runt och betrakta bilderna är en fröjd, placerade för barnen i lagom höjd. En kreativ paus från läsning och betraktande kan man få i utklädningshörnan där man även kan skapa egna bilder.

För mera information om utställningen och Påskens program och tider

Författare: Marit Jonsson

Jag heter Marit Jonsson, är mamma och farmor, och har jobbat med barn i många år. Det är något alldeles speciellt med att läsa barn- och ungdomslitteratur, så jag fortsätter med det och berättar gärna om mina upplevelser när jag har läst klart. För mig är helheten viktig, en bok är både pärm och innehåll, har både text och bild, är skriven av någon och för någon, har tillkommit i en viss tid och i en kultur. Kanske tycker jag att detta är viktigt för att jag är både litteratur- och konstvetare, har fördjupat mig extra i barn- och ungdomslitteratur och i förhållandet mellan text och bild – och för att jag har läst många sagor och berättelser för många barn. När jag inte skriver om böcker skriver jag om något annat; som museer och utställningar, eller reportage om människor som är spännande, eller på min hemsida, eller korrekturläser, eller något annat som har med bilder, bokstäver och människor att göra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *