Vilma säger hejdå och Vilma säger titta

Ursöta små böcker för de minsta! I Vilma säger titta får vi träffa lilla Vilma när hon leker tittut under filten med sina gosedjur tigern, grisen och apan. Olika delar av djuren tittar fram under filten så Vilma hittar dem; tigerns tass avslöjar honom, och så tar Vilma fram tigern och upptäcker nosen – som hon jämför med sin egen näsa. Vem hittar de sen då?

I Vilma säger hejdå är hon på väg till förskolan, och tigern har det bra för han får följa med! Grisen och apan som vi också träffade i Vilma säger titta de får stanna kvar hemma. Men Vilma är mycket noga med att säga hejdå till alla och allt; förutom grisen och apan säger hon även hejdå till exempelvis huset, fågeln och bussen.

Charmiga enkla bilderböcker med illustrationer man blir glad av!


Vilma säger hejdå och Vilma säger titta
Författare: Anna Ribbing
Illustratör: Lisa Gunnarsson
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 16
ISBN: 9789129674293 & 9789129674286
Köp: jämför priser & jämför priser

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

En kommentar till “Vilma säger hejdå och Vilma säger titta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *