Barnlitteratur på danska – testa dina kunskaper

Nu har vi på Barnboksprat pratat lite extra om dansk barnlitteratur ett tag och vill passa på att avsluta detta fokus med ett quiz. Här kan du prova dina kunskaper om barnlitteratur på danska. Fyll i de alternativ du tror är rätt. När du är färdig trycker du på ”Visa resultat” så får du fram ditt resultat.

______________________________________________

[QUIZZIN 2]

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

5 reaktioner till “Barnlitteratur på danska – testa dina kunskaper”

 1. Äsch, jag lyckas aldrig lära mig de danska siffrorna. Och jag har ändå bott i Danmark. Men 7/10 är jag ändå rätt nöjd med…

 2. Jättekul test!

  Men du, Gittan och uldhovederne (”ullhuvena”) är ju Gittan och fårskallarna och inte gråvargarna!

 3. Tack Vixxtoria! Jag trasslade in mig i svaren och lyckades till och med lura mig själv ;)
  Men det är åtgärdat nu.

 4. Hej – sikke en morsom idé og nogle gode spørgsmål … ja, stakkels Alfons – han bliver misforstået i Danmark :-)

 5. Morten, så trevligt att få besök av en dansk barnboksförfattare :)

  Ja, jag blev lite förvånad när jag läste om Alfons danska betydelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *