Stenhusets hemlighet

En av höstens många lovande debutanter är Annika Widholm, som skrivit Stenhusets hemlighet. Boken handlar om tolvåriga Ella som motvilligt flyttar till ett gammalt hus det sägs spöka i. Låter det lite bekant? Ja, jag får erkänna att jag efter några sidors läsning var nära att avfärda boken som en sämre kopia av Sorgfjäril. Jag kände mig inte det minsta uppslukad och jag hakade ideligen upp mig på språkliga detaljer jag inte tyckte var så snygga. Men sen tog det sig – ja, wow, vad det tog sig! Stenhusets hemlighet är faktiskt inte, likt Sorgfjäril en kuslig spökberättelse, utan snarare en rafflande spännande fantasysaga!

Ella träffar Jacob som tillbringar det mesta av sin tid med att utforska de gamla ruinerna av en by som ligger i närheten. Husresterna vittnar om en svunnen tid och Ella börjar drömma om den på nätterna, efter att ha fått ett drömfrö av en gammal dam som hjälper familjen. Men är det verkligen bara en dröm? Hon har aldrig drömt så realistiskt och drömmen fortsätter natt efter natt. Hon drömmer om en fruktansvärd tid, när en ond godsägare har förbjudit alla former av sagor och berättelser samtidigt som en dödlig farsot sveper över trakten. Legenden säger att en flicka från en dröm ska bli räddningen. Det måste förstås vara Ella. Men hur ska det gå till?

Det är berättelse fylld av mörker, men också av härligt sprudlande fantasi. Och den är riktigt, riktigt spännande!


Stenhusets hemlighet
Författare: Annika Widholm
Förlag: Berghs
Antal sidor: 200
ISBN: 9789150218343
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Stenhusets hemlighet”

  1. Det boken låter verkligen intressant och den låter också som den passa min dotter perfekt. Jag ska hålla ögonen öppna efter den i bokaffären eller på biblioteket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *