Sus och Dus gör en utflykt

Wennergren, A - Sus och Dus gör en utflykt - 29665444

De bästa vännerna Sus och Dus beger sig ut på utflykt ut i skogen. På utflykten måste de ha matsäck, så innan de ger sig av packar Dus en stor sådan, full med mumsig ost! Redan en bit ut i skogen blir han sugen på matsäcken.

Sus säger att hon ska samla stenar men Dus förstår inte alls varför hon vill göra det. Stenar är hårda och tråkiga. Gamla. Sus säger att det finns mjuka stenar också så då bestämmer sig Dus för att det är mjuka stenar som han ska samla på under utflykten. Han letar överallt efter mjuka stenar, men ingenstans finns det några sådana…eller?

Plötsligt klättrar Sus på en stor stor sten och upptäcker att den stora stenen är ju mjuk! Men…den är ju för stor för att stoppa i fickan, tänker Dus. Så dumt. Då rör sig stenen plötsligt och fram sticker ett sött ansikte.
Stenen är en säl!


Stenen är en säl, som heter Sten!

Utflykten visar sig bli ett riktigt äventyr för de båda vännerna och sälen Sten (som han faktiskt heter) tar dem med på simtur, ner under vattenytan. Runt, runt simmar de. Mysigt har de tillsammans, men Dus blir väldigt hungrig. Tur då att han packade med sig så mycket god ost i sin ryggsäck!

Tänk att man kan hitta vänner där man minst anar. Att vänner inte måste se ut som en själv. Man kan vara vän med en stor, stor säl som heter Sten, trots att man själv är en liten, liten mus. Tänj på gränserna!
Söt bok om vänskap och äventyr, med gulliga bilder av Ylva Hällen, som de flesta kanske känner igen från Bolibompa, där hon varit/är programledare.

Sus och Dus gör en utflykt
Författare: Anna Wennergren
Illustrationer: Ylva Hällen
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 26
ISBN: 978-91-29-66544-4
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *