Räven i den kolsvarta natten

Green, A - Räven i den kolsvarta natten - 29672350

När det är natt och skuggorna lever sina egna liv, är det lätt att man skräms lite lättare än vanligt när man är ute och lufsar runt. Det är just det som händer alla djuren i skogen, ankan, kaninen, musen och lammet. Det är ju räven som är ute och jagar! Läskigt!
Djuren söker skydd hemma hos Kanin. De knackar, Knackeli-bank! Kanin öppnar dörren för alla som behöver skydda sig från rävens gap. Det blir lite trångt men de härdar ut, för inte vill de väl ut i skogen igen, där räven härjar?

Men…
Knackeli-bank!
Vem är det nu?
”Det är jag”, piper nån.
”Öppna dörrn, kära du.
Jag tar inte alls stor plats,
mina tassar svider – hu!
För jag flydde från en räv
i den kolsvarta natten.”

Den stora frågan är trots allt; hur farlig är den här omtalade räven?


musen vill komma in och söka skydd från räven i den kolsvarta natten

En mysig godnattsaga med vackra bilder och roliga tvistar. Skriven på rim och det är mysigt att läsa!

Räven i den kolsvarta natten
Författare: Alison Green
Illustrationer: Deborah Allwright
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 32
ISBN: 978-91-29-67235-0
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Räven i den kolsvarta natten”

  1. Den här vackra boken har vi just stiftat bekantskap med här hemma! Jag har inte riktigt greppat rimmet än, men söt är den i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *