Min första bok om… Ord

Vi har saknat en vanlig pekbok här hemma så ”Min första bok om ord” fick lämpligt nog bli just den första. Jag har haft vissa svårigheter att hitta en bra pekbok då det ofta är ord och bilder som man knappt använder själv. Jag gillar denna bok! Mjuk pärm, kraftiga sidor, mycket färger, stora bilder och förvånatsvärt många vettiga ord. Det jag gillar mest med boken är att på vissa bilder/ord finns det en fråga som leder till att man automatiskt pratar mer om ordet. På bilden med gungan står det till exempel: Vad finns det mer för roligt på lekplatsen? och det finns tre mindre bilder på sandlåda, boll och gungbräda. Voila! Toppenbra för en nybörjare som mig som annars lätt bara bläddrar förbi. Vi ska absolut kika på de andra böckerna i serien också!

 


Min första bok om… Ord
Serie: Min första bok om
Förlag: Tukan förlag
Antal sidor: 40
ISBN: 9789186127107
Köp: jämför pris

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

5 reaktioner till “Min första bok om… Ord”

  1. Ja, visst är de mysiga till formatet, dessa böcker! Vi har boken om siffror och den är jättebra, tycker vi. Lustigt nog gillar vi nästan mest allra första uppslaget med titeln, eftersom det finns en lång rad med figurer där. Då kan man fråga Ava ”Var är kossan?” eller något så hon får välja rätt att peka på. Annars är det ju mest EN bild eller max två man ser samtidigt…

  2. I denna bok är det tio bilder i boken som har tre miniatyrer på samma sida. Då kanske det skiljer sig lite mellan böckerna? Skönt med en greppvänlig bok som förhoppningsvis tål att tuggas på lite!

  3. Vi har den här boken om djur. Jag är inte stormförtjust i bilderna men annars är den fin. :)

  4. Tack för tipset men jag är, precis som Malin, lite skeptisk till illustrationerna som jag tycker ser lite dataanimerade ut. Jag gillar annars idén med miniatyrer och skulle gärna ha en pekbok med MASSOR av ord/bilder. Just nu bubblar språket igång på riktigt hos vår tvååring och hon vill gärna lära sig nya ord och pekar för fullt i alla böcker!

  5. Vad konstigt jag skrev, jag menade snarare ”i vanliga pekböcker ser man ju max ett par bilder samtidigt, så det brukar inte vara så mycket att välja mellan”. Men det stämmer hyfsat på sifferboken också, förutom då på titeluppslaget, även om den har lite specialsidor också… ja, jag får väl skriva om den snart och visa. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *