Önskestjärnan

Angerborn, I - Önskestjärnan - 73710053 Om allt känns lite trist och jobbigt är det lätt att man önskar sig att man var någon annan…
Astrid är trött på tjatande föräldrar och bråk med kompisar…tänk vad lätt allt skulle vara om hon var en hund. En hund blir alltid kramad på, klappad på och busad med. En kväll när hon är ute med sin mamma ser hon en stjärna falla och hon blundar och önskar…

…när hon öppnar ögonen igen är allt precis som vanligt…eller? Inte riktigt, för sakta men säkert går det upp för Astrid att hon faktiskt blivit en hund. Hennes önskan hade blivit uppfylld!

Men hur roligt är det att vara någon annan egentligen? Astrid kommer snart underfund med att det inte var riktigt som hon tänkt sig, det där med att inte vara sig själv. Men hur ska hon nu kunna bli människa igen, hur ska hon kunna bli den vanliga Astrid? Astrid som får vara i soffan, äta korvgryta och som slipper kissa utomhus.

Det här är en rolig bok, faktiskt. Det låter kanske inte så men den är tokig ibland. Speciellt i kommunikationen mellan Astrid som hund och hennes föräldrar (som då är husse och matte). Dessutom är den både tänkvärd och lättläst. Inte alls dum!

Önskestjärnan
Författare: Ingelin Angerborn
Förlag: Tidens förlag, ingår i Rabén & Sjögren
Antal sidor: 139
ISBN: 978-91-7371-005-3
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

3 reaktioner till “Önskestjärnan”

  1. omg! det är fett bra aså jag är på sidan 95 den är jätte bra! :D
    om nån säger att den här boken är dålig så har den väldigt fel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *