Bästa testboken

Nu har det kommit en testbok för alla testfantaster därute! I den här boken vimlar det av tester, bus och tips av olika slag. Är ditt syskon en vampyr?, hur pinsam är din förälder, är du kär i en kompis och vilken godistyp är du är exempel på olika tester du kan göra i Bästa testboken!

Vill du testa att fråga ut din bästa kompis så finns det till och med en riktig (!) lögndetektor i slutet av boken!

Upphovsmännen kommer alla från Kamratposten och är således experter på barn och ungdomar.

Jag var skeptisk till den här boken först. Det känns lite konstigt att göra en bok där man måste använda smörpapper för att fylla i testen, om man inte vill förstöra boken alltså. Sen tänkte jag igen. Jag är ju inte i målgruppen och när man är 11-12 kanske man älskar en sådan här bok! Dessutom kanske man tycker att det är roligt att spara testen och det man fyllt i utifall att man vill göra om dem vid ett senare tillfälle, då man kanske ändrats ganska mycket. Både psykiskt och fysiskt. Det händer ju en del i både kropp och knopp (aha! En KP-hint, jag är fyndig jag) när man är i början av tonåren. Dessutom är det ju ett värde i att se tillbaka på hur det var, även om tonåren i sig är ganska tuffa för många, både mentalt och kroppsligt. Man kanske hittar den här boken när man är 35, full av klotter och massor av papper med svar på massor av frågor som rörde sig i huvudet på en när man var i puberteten.
Nog för att en tidning, en testtidning, kanske hade varit mer tillgängligt än en bok, men en bok rymmer nog mer minnen trots allt.

Rätt kul ändå, kan jag tycka!

Bästa testboken
Text: Per Bengtsson, Oskar Ekman
Bild: Elin Lindell
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 94
ISBN: 9789150112108
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *