Vem är Tindras farfar?

Tindra är sex år gammal och har aldrig träffat sin farfar. Så fort han kommer på tal blir mamma och pappa alldeles konstiga och Tindra vet inte varför.

En dag kommer pappa hem och ser bekymrad ut. Farfar ska komma och hälsa på, berättar han. Tindra vet inte vad hon ska tro. Är farfar farlig?

Det visar sig att Tindras farfar är uteliggare. Han har råkat i trubbel i livet, men försöker få ordning på sig så att han ska kunna träffa sina barnbarn. Trots all oro inför besöket blir det ett lyckat möte.

Vem är Tindras farfar?
Pappa kommer hem och säger att farfar ska komma på besök.

Vem är Tindras farfar?
Farfar visar sig vara både rolig och snäll!

Vem är Tindras farfar? är en bilderbok med ganska mycket text som tar upp svåra ämnen – död, sorg, alkoholism och hemlöshet. Det onda finns dock enbart i bakgrundshistorien och i bokens nu är allt i stort sett utrett, även om man inte vet det förrän efter att farfar kommit och berättat det. Det känns nästan för enkelt, men samtidigt är det spännande att följa föräldrarnas förberedelser och Tindras farhågor.

I en intervju i Härryda-Posten berättar Sara Nilsson att bokprojektet höll på att gå i stöpet, för att hon var för kräsen vad gällde valet av illustratör. Till slut anlitades Christina Abrahamsson som har gjort charmiga bilder som är både realistiska och lekfulla. Ytterligare ett smakprov finns hos vårensböcker.se (stor pdf-fil).

En gullig bok om ett inte så gulligt ämne.


Vem är Tindras farfar?
Författare: Sara Nilsson
Illustratör: Christina Abrahamsson
Förlag: Oppenheim förlag
Antal sidor: 36
ISBN: 978-91-978172-1-9
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *