Gruffalon

GruffalonDen här vackra boken hade tomten med sig hem till oss och vi har ännu inte hunnit läsa den så många gånger. Men åhhh vad vi tycker om den!  Både för de vackra bilderna och för Lennart Hellsings underbara rimmade översättning.

Själva berättelsen handlar om en liten mus som är ute och går i sin sjumilaskog och riskerar att bli uppäten av alla möjliga djur. Men till varje djur han träffar säger han att han just precis där ska träffa en Gruffalo som bara älskar att äta stuvade ormar/uggleglass/etc. Musen själv blir väldigt överraskad när han plötsligt står öga mot öga med den påhittade Gruffalon!

Hugo 2½ gillar ”Gruffolan” som ser rätt gullig ut trots ”brinniga” ögon och giftlila taggar, men allra bäst är nog uttrycket ”uggleglass”. Det här är en bok som Hugo alltid vill höra igen så fort vi har läst klart den, och det bästa är att jag gärna läser den en gång till!

Uppslag Gruffalon

Gruffalon
Författare: Julia Donaldson
Illustratör: Axel Scheffler
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 32
ISBN: 9789150100174
Köp: prispallen.se

<a href=”http://photobucket.com” target=”_blank”><img src=”http://i251.photobucket.com/albums/gg281/sararasmushugo/fran%20090528/IMG_0781.jpg” border=”0″ alt=”Photobucket”></a>

Författare: Sara Narveby

Jag heter Sara Narveby och ser fram emot att prata om barnböcker här med er! Hemma läser jag framförallt med Hugo, född 11 juli 2007. Lillebror Edvin kom till världen nästan exakt 2 år senare, 26 juni 2009, och tycker mest om att stoppa litteraturen i munnen än så länge. Ibland vill han också hjälpa till att bläddra, men att vara stilla och lyssna eller titta på bilderna har han vanligtvis inte ro med.

3 reaktioner till “Gruffalon”

  1. Den här gillar vi också! Jättefina bilder och smart berättelse. Eller ja, vi vuxna gillar den i alla fall, Ava har inte riktigt tålamod att lyssna på den. Det kommer väl senare, hoppas jag. Som tur är får vi njuta av Axel Schefflers bilder i Lilla Grodan Gurra i stället, den är mer på Avas nivå och hon gillar den mycket bättre.

  2. Åh, Lilla Grodan Gurra ser också jättefin ut, den får nog Edvin önska sig! Tack för tipset!

    Hugo har just börjat uppskatta längre berättelser och vårt läsande har därför tagit fart på riktigt, nu kan vi uppskatta samma böcker mycket bättre…

  3. Den här boken är så mysig, det var min favorit bok som barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *