Bajskorv!

bajskorv-framsida

– Bajskorv!

Det svarar lilla kanin på allt. När mamma säger att det är dags att gå upp, svarar han: – Bajskorv! När pappa säger att han ska äta upp sin spenat, svarar han: – Bajskorv!
Ja, lilla kanin säger Bajskorv till allt, helt enkelt. Men så en dag blir lilla kanin uppäten av en varg. När vargen kommer hem till sin fru säger hon – Hej älskling. Vargen svarar: – Bajskorv!
Men historien är inte slut där…

bajskorv-inuti

Bajskorv! är en knasig bok. Den är väldigt rolig och jag tror att barn som är i kiss- och bajsåldern gillar den mycket!
Jag tycker inte att bilderna är så fina, men jag skrattar till slut åt lilla kanins ständiga flin. Han ser väldigt nöjd ut hela tiden, nämligen. Så på något vis blir jag positivt påverkad av bilderna, trots att jag inte tycker att de är så estetiskt tilltalande. Knasig bok! Kul bok!

Av någon anledning tycker jag nu att ordet bajskorv ser väldigt knasigt ut och låter ännu knasigare…bajskorv…bajskorv…bajskorv…smaka på ordet. Eller inte.

Bajskorv! (Originalets titel: Caca boudin)
Författare och illustratör: Stephanie Blake
Svensk översättning: Nils-Olof Östergård
Förlag: Berghs
Antal sidor: 30
ISBN: 9789150216929
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

3 reaktioner till “Bajskorv!”

  1. Den här insisterade min dotter på att vi skulle låna när vi var på biblioteket sist. Så det är mycket bajskorv här hemma för tillfället.

  2. Kan tänka mig det Madde! :D

    Haha, ja jag förstår att det blir mycket bajskorv. Men det är ju kul :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.