Ingrid vill äta

ingridvilläta-framsida

Ingrid vill äta är den sjätte boken i serien om den lilla charmiga tjejen Ingrid. Katerina Janouch är författaren och jag är faktiskt lite förvånad att hon gett sig på barnboksträsket eftersom hon ju är sex- och samlevnadsrådgivare sedan tidigare. Dock har hon på senaste tiden synts i media gällande familjefrågor på ett annat sätt än vad jag uppfattat innan. Kul när man blir lite överraskad på det viset!
I Ingrid vill äta är Ingrid nyfiken på mat. Hon är hungrig och vill äta något gott. Ingrid hjälper till att duka bordet och tittar nyfiket på när pappa och mamma lagar mat vid spisen. Hon fantiserar om vad hon själv vill laga för mat och leksakerna och gosedjuren hjälper alla till när Ingrid fejar med sin matlagning.

ingridvilläta-inuti
Sen är Ingrid törstig.
Hon behöver dricka.
Hämtar stora glaset.
Fyller det med mjölk.

Jag gillar verkligen språket i boken. Det är korta, enkla, meningar som säger mycket med få ord. Illustrationerna, gjorda av Mervi Lindman, är supersöta och uttrycksfulla och Ingrid verkar vara en tuff tjej som gillar att göra saker! Kul med en bok där en liten tjej får huvudroll och inte bara är söt och leker med små dockor. Hon är verkligen aktiv, Ingrid!
Dessutom handlar den om något så enkelt och samtidigt så svårt; mat. Barn har alla olika förhållanden till mat och den här boken kanske kan få barn som har svårt med maten att få lite roligare och därmed äta på ett annat sätt.

De andra fem böckerna blev genast intressanta och jag ser fram emot att få läsa mer om Ingrid!

Ingrid vill äta
Författare: Katerina Janouch
Illustratör: Mervi Lindman
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 26
ISBN: 978-91-638-5818-5

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

En kommentar till “Ingrid vill äta”

  1. Fina barnböcker! Låter exakt som en kompis jag hade på gymnasiet när jag gick där , hon hette Ingrid. Fast lite mer barnförbjudet såklart. Häftig koppling! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *