Jonnys små sagor

Sugen på att läsa sagor alldeles gratis på nätet? Här är ett webbtips:

Små sagor - FelixSmå sagor

Jonny Carlssons fantasifulla små sagor om söta djur på äventyr har spridit glädje så långt bort som till Thailand och USA, vittnar gästboken på hans sagosajt om. Sagorna är publicerade i pdf-format och går att läsa på datorn eller skriva ut på papper.

Än så länge finns tre sagor om räven Felix på äventyr (Trolldrycken, Ballongfärden och Presenten) samt en saga för mindre barn om ett kalas (Kalas på savannen).

Jonny skriver på sajten att sagostunden med barnen ofta är höjdpunkten på dagen hemma hos dem. För att dryga ut berättelseutbudet började han skriva och illustrera egna berättelser och dessutom dela med sig av dem på hemsidan.

Felix på äventyr - Trolldrycken
”Felix kunde knappt tro sina ögon, det var verkligen en snigelbuss (ur Felix på äventyr – Trolldrycken).”

Bilderna är väldigt söta och charmiga med många lustiga detaljer. Synd bara att de inte är färglagda, men om Ava hade varit lite äldre hade hon förstås kunnat färglägga sina egna sagor.

Du kan också läsa Jonny Carlssons blogg om arbetet med sagorna.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *