Apan fin

Apan finMed bara två ord på varje sida berättar Anna-Clara Tidholm en hel saga om apan som vaknar på bra humör, klär sig fin och går ut för att sedan fly från en otäck hund och slutligen komma hem till tryggheten igen. Det är stor dramatik med små medel, en riktig thriller för de allra minsta läsarna.

Anna-Clara Tidholm har skrivit och illustrerat flera böcker i tvåordsserien, alla med olika teman: Lilla grodan, Läsa bok, Lite sjuk, Hela natten, Mera mat! och Nalle hej! Ännu mer känd är hon kanske för böckerna i Knacka på!-serien. Ändå är detta den första av hennes böcker som kommit i vår ägo. Men fler lär det bli!

Apan fin
Ava visar ett uppslag ur Apan fin


Apan fin
Författare & illustratör: Anna-Clara Tidholm
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 28
ISBN: 9789177129042
Köp: jämför pris här och här (olika utgåvor)

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Apan fin”

  1. Pingback: Barnboksprat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *