Bäbis dansar

Bäbis dansarAnn Forslind är ledamot i Barnboksakademin och har gett ut en rad böcker, bland annat den populära serien om Bäbis. Min första bekantskap med Bäbis blev i Bäbis dansar, som jag lånat på biblioteket. Boken går att kategorisera som pekbok eller enkel bilderbok och den handlar alltså om Bäbis som tycker om att dansa. Men Bäbis dansar så att hon/han ramlar och slår sig! Pappa måste blåsa och mamma måste sätta på plåster, så att det blir bra igen och Bäbis kan fortsätta dansa!

Jag blir definitivt sugen på att läsa fler böcker om Bäbis och kommer säkert att köpa några till Ava. Utöver den vardagligt charmiga berättelsen med stor igenkänningsfaktor gillar jag att man kan bestämma själv om Bäbis är flicka eller pojke (eller undvika att bestämma det) och att både pappa och mamma tar hand om Bäbis när Bäbis slår sig.

Bäbis dansar
Ett uppslag i Bäbis dansar

Texten är väldigt enkel med delvis ofullständiga meningar. Bilderna är väldigt söta och uttrycksfulla i all sin enkelhet.

Tummen upp för Bäbis!


Bäbis dansar
Författare & illustratör: Ann Forslind
Förlag: Alfabeta
Antal sidor: 20
ISBN: 9789150107715
Köp: jämför priser på prisjakt.nu

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

5 reaktioner till “Bäbis dansar”

  1. Bra att du postar vilka böcker Ava får läsa (läs: får läst för sig). Om man vill ge en bokpresent nån gång…

    Jag ska förresten få blogga i ”Boktokar” – såg att du hade den som länk.

  2. Ja, det är väl praktiskt! :)

    Vad roligt, jag tänkte ju givetvis på dig när jag läste att Boktokarna är BibbloEmmor från Upplands Väsby… Jag ska hålla utkik efter inlägg från dig!

  3. Tillägg till inlägget om Bäbis dansar, förresten: Synd bara att det inte är en kartongbok… alla småbarnsböcker borde vara kartongböcker!

  4. Håller naturligtvis med om kartongbok, annars måste jag säga att jag också är mycket förtjust i bebis-böckerna!! Lite glömt dem när jag plockar ihop presenter till alla småttingar i min närhet. Bra att bli påmind ibland.:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *