Williams kompisar

williams kompisarWilliam är vanlig och ovanlig på samma gång, men det sistnämnda vet han inte om än. Omkring honom finns olika individer, hans vänner, som alla har säregna egenskaper och speciella utstrålningar. Både ansträngande är de och helt fantastiska. Ingen är så där vanlig som William, för alla har de liksom superkrafter.

Björn är den som kan alla bilmärken och hör skillnad på olika bilmotorer. Han lär sig saker väldigt fort. Caroline är ett under av galen energi och roliga idéer. Jonas vill helst vara finklädd och dansa, dansa. Magnus är så himla stark.

Men William har faktiskt en speciell förmåga, också som en superkraft säger mamma. Han har en vilja till att förstå sina vänner. Tålamod och omsorg. Fint. En enkelt skriven bok om svåra saker. Barn med sina olika grader av intensitet som kan sätta omvärlden i gungning. De alla behövs och tillför något bra. Positivt beskrivet om något som bekymrar många i dag. Ovanliga barn. Men William vet att de är bra, hans kompisar. Han ser det och det kan vara ovanligt.

Teaterlek

Illustrationerna är sötroliga och passar min 5-åring bra. Även snart 8-åringen har behållning. De känner förstås igen situationer från andra och sig själva. En bok att med fördel läsa för barn i grupp och prata om allas våra olikheter.

Författaren har tidigare utkommit med böckerna om Kråke.


LekfulltWilliams kompisar
Författare: Marie Bosson Rydell
Illustratör: Karin Eriksson
Förlag: Idus Förlag (2015)
Antal sidor: 32
ISBN: 9789175772110
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *