Siri reser inte till Japan

siri-reser-inte_framsidaSiri har aldrig träffat sin pappa. Plötsligt hör han av sig och vill att hon ska resa till honom och träffa hans nya familj. Han bor i Japan och Siri ska få resa utan sin mamma. Men för Siri bubblar alla känslor upp, besvikelse och en känsla av att ha blivit övergiven. Hon vill inte resa. Eller ska hon våga?

Jag gillar den här boken skarpt. Textens utformning och stil förvånade mig. Boken var inte alls som jag först tänkt mig. Texten är kort och lättläst men väldigt berörande på sina håll och fint formulerat. Illustrationerna som är färgstarka och i serietidningsstil med en trumpen Siri skapar en ovanlig kontrast till den sinnliga texten. Jag tyckte hela boken var riktigt cool och udda. Författaren Kajsa Gordan lyckas med enkla formuleringar skapa starka känslor inom mig.

Jag gråter som en bortglömd baby i en skog.siri

Fler fina formuleringar som är korta, men säger så mycket, är när Siri träffar sin pappa och han ställer en massa frågor.

Han vet ingenting om mig och nu försöker han få veta allt på en gång.

Jag gillar också temat – ett barn som reser iväg till ett fjärran land. Det är spännande och exotiskt. Jag skulle kunna läsa fler böcker om Siri och hennes äventyr i Japan. Om kulturkrockar och om hennes relation till sin pappa. Boken rekommenderas från 6-9 år men kan likaväl läsas av äldre barn just för sin känslomässiga och coola stil.

En mycket fin bok som jag fann stor njutning i att läsa högt eftersom orden fann sig så fint i munnen och Siris resa var så spännande.


Siri reser inte till Japan
Författare: Kajsa Gordan
Illustratör: Anders Westerberg
Förlag: Berghs
Utgiven: 20140908
Antal sidor: 58
ISBN: 9789150220780 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *