Pomelo blir stor

Marit Jonsson har redan skrivit om Pomelo blir stor i inlägget En stor bok om att bli stor, men jag känner att jag måste få lovebomba lite också, eftersom jag skrev tidigare att jag såg fram emot boken.

Den här gången upptäcker Pomelo att han har blivit större. Han börjar genast fundera. Vad innebär det att bli stor? Kommer han att bli lagom stor? Vad händer sen? Får man göra allting när man är stor? Måste man göra sånt man inte vill också? Vad kommer han att upptäcka när han blivit stor?

Åh, vad jag gillar denna knasfilosofiska, räddhågsna lilla elefant! Och åh, vad jag gillar Benjamin Chaud, som ritat Pomelo och den underbara miljön han vistas i. Det är finfina grejer, det här! Se här, bara:

Något har hänt!
Tänk om det inte går bra?

Jag ♥ Pomelo!


Pomelo blir stor
Författare: Ramona Badescu
Illustratör: Benjamin Chaud
Förlag: Rabén & Sjögren (2011)
ISBN: 9789129677539
Köp: t.ex. hos Adlibris eller Bokus

 

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Pomelo blir stor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *