Gnatto Pakpak

Gnatto Pakpak är en riktigt rolig bok för de yngsta! Vi får lära oss hur en mängd påhittade småkryp ser ut och hur de låter. Barbacillus Practor säger ”mjem mjem mjem” och Skraf Gaggus-djuret säger ”orcon corcon…orcon corcon” (se nedan).

Boken har tjocka kartongsidor och är en perfekt pekbok för 0-2-åringar. Det är skönt med ett alternativ till alla pekböcker om bondgårdsdjur. Till och med min 3-åring tycker att boken är rolig. Hon får gissa hur småkrypen låter och sedan får jag en chans att med inlevelse ljuda t ex:

ibi klibi…ibi klibi….ibi klibi….zwork

Boken är illustrerad av Linda Bondestam som även illustrerat Diktatorn som snart kommer att recenseras här. Jag gillar verkligen hennes härliga småkryp.

Gnatto Pakpak är en bok man blir glad av!


Gnatto Pakpak
Illustratör: Linda Bondestam
Författare: Stella Parland
Förlag: Söderström
Antal sidor: 20
ISBN: 9789515227331
Köp: jämför priser

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *