Barnens Romanpris

Sveriges Radio har instiftat ett pris som heter Barnens Romanpris. Fem, böcker för åldrarna 9-12 år, är nominerade och vinnaren utses av en barnjury. I barnjuryn sitter 5 barn från Rambodalsskolan i Norrköping.

De nominerade böckerna är:

Vi rymmer igen av Bo R. Holmberg
Kung Steve och alla hemlösa hjärtans blues av Thomas Fröhling
Adzerk – den vita hingsten av Lin Hallberg
Hedvig och Hardemos prinsessa av Frida Nilsson
Fyren och stjärnorna av Annika Thor och Per Thor

Vilken bok som vinner får vi reda på i direktsändning 23 augusti kl. 11.03 i P1. P1 kommer även att sända bokdiskussioner med barnjuryn 18:e, 19:e och 20:e augusti, kl. 11.03.

Läs mer om Barnens Romanpris på Sveriges Radios hemsida.
Här hittar du information om tävlingen, böckerna och barnjuryn. Barn kan även posta egna boktips på sidan.

Läs Barnboksprats recensioner av två av Frida Nilssons Hedvig-böcker:

Hedvig
Hedvig och Max-Olov

Barnens Romanpris

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

3 reaktioner till “Barnens Romanpris”

  1. Härligt att barnen får komma till tals! Jag har faktiskt inte läst någon av böckerna ännu, det bör åtgärdas. De Hedvig-böcker jag läst är jättefina!

  2. Åh vad kul med ett så fint barnbokspris! Och extra roligt att det är barn just från min mellanstadieskola!!! Där var jag med i bokrådet för ganska många år sen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *