Det är så logiskt, alla fattar utom du

I fyra år har Johan vetat att han är kär i sin bästa vän Ester. I fyra år har han hållit tyst. I fyra år har han låtsats vara intresserad när hon berättar om killar hon gillar. Snart exploderar han!

Ester går och trånar efter en långhårig hårdrockare och till slut får hon honom på fall… eller? Han vill i alla fall vara väldigt nära. Ibland. När han är onykter. Men vad betyder det? Hon blir inte klok på honom. Till råga på har hennes kompis blivit typ schizofren. Ena sekunden är Johan glad, sen helt plötsligt oförklarligt sur.

I Det är så logiskt, alla fattar utom du får vi omväxlande ta del av berättelsen ur Johans perspektiv och ur Esters. Det är lätt att tycka om dem båda och mycket av charmen ligger förstås i all igenkänning berättelsen bjuder på och i humorn och fyndigheterna som präglar språket. Den som läst Lisa Bjärbos blogg Onekligen känner igen den träffsäkra stilen, som gör sig väldigt bra i bokform också. Men det är inte bara det som gör att jag läser vidare, jag vill verkligen veta hur Johan och Ester ska trassla sig ur den besvärliga situationen också.

Missa inte att:

  • Boken har en trailer! Med låten som lånat en textrad till titeln som soundtrack, förstås.
  • Barnboksprat och Rabén och Sjögren lottar ut ett exemplar av Det är så logiskt, alla fattar utom du under den pågående temaveckan. I eftermiddag dyker tävlingsinstruktionerna upp här, så håll utkik och se till att vara med och tävla innan deadline på lördag.
  • Barnboksprat publicerar en intervju med Lisa Bjärbo på onsdag. Mycket Bjärbo här i veckan alltså!
  • Du kan läsa ett smakprov ur boken här.
  • Läsa den här boken (t.ex. efter att ha vunnit den i ovan nämnda tävling), för den är bra.

Den enda nackdelen jag kan komma på med att läsa den här boken är att man känner sig så tråkigt ofyndig efteråt. Liksom… kunde jag inte skojat till det lite i det här inlägget, varit lite fyndig?


Det är så logiskt, alla fattar utom du
Författare: Lisa Bjärbo
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 250
Smakprov: smakprov.se
ISBN: 9789129671162
Köp: jämför priser
Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Det är så logiskt, alla fattar utom du”

  1. Är 47 och älskar ungdomsböcker. Denna har jag läst och gillade den. Har sagt till min dotter (15) att hon borde läsa den.
    Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *