Julens ljud och ljus

Dagen före julafton blir Asta Räv bekymrad. Det är så mörkt och tyst i Kastanjebyn, tänk om tomten missar att det bor några där och inte lämnar några julklappar? Tillsammans med Berit Räv ger hon sig ut i byn för att få hjälp av vännerna. De måste skapa ljus och musik så att tomten ser dem!

Boken har en väldigt tråkig titel men berättar precis vad min 10 månader unga son älskar med den här boken: det finns knappar som spelar musik och gör så att små lampor tänds, fler för varje uppslag. Han tycker det är spännande och fascinerande och har ägnat mycket tid åt boken. Den gör honom glad! Jag tycker det är fint och väldigt stämningsfullt.

Det är en söt berättelse om tron på tomten, önskan om en bra jul med många paket och vänner/grannar som hjälps åt för ett gemensamt projekt. Fin musik (korta melodier) som introducerar flera olika instrument för det lilla barnet. Boken kryllar även av djur som är fint illustrerade och det finns mycket att titta på på varje uppslag. Även min 3-åring gillar denna bok; en bok med knappar, ljud och ljus med överraskningar är väl svårt att hålla sig ifrån för de flesta?


Julens ljud och ljus
Författare: Sam Taplin
Illustratör: Jordan Wray
Översättare: Marie Helleday Ekwurtzel
Förlag: Tukan förlag (2022)
ISBN: 9789180373678

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *