Vågar du kittla flodhästen?

Vad händer om du kittlar flodhästen? Vågar du? Den kanske börjar bröla.

Känna, lyssna, titta. Vi kan ta till oss en bok på många sätt och när en liten person börjar upptäcka böckernas fantastiska värld vill böckerna gärna rikta sig till många sinnen. Gärna bita i, suga och pilla på boken också.

”Vågar du kittla flodhästen?” bjuder med oss till fyra djurs vardag där vi får klappa dem vilket kan leda till att de börjar prata med läsaren. Flodhästens och papegojans päls/fjädrar är inte särskilt autentiska men det kanske inte spelar så stor roll för en bebis. Det finns även hål i sidorna där en kan se inblickar i föregående och nästa uppslag och sidornas hörn är inte alltid rundade. Härligt att känna på och upptäcka!

Passar bra från 0 år men min snart 3-åring tycker också den är lite rolig.


Vågar du kittla flodhästen? Den kanske börjar bröla!
Författare: Sam Taplin
Illustratör: Ana Larrañaga
Förlag: Tukan förlag  (2020)
ISBN: 9789179852023

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *