Nominerade till ALMA-priset 2023

Nu vet vi vilka kandidater som är nominerade till litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, ALMA-priset, 2023. Kandidaterna är 251 stycken och kommer i år från 64 olika länder. De flesta är författare eller illustratörer men det finns även organisationer på listan. Här kan du läsa hela listan och hitta inspiration till läsning från många länder. Hur många bokskapare har du kommit i kontakt med tidigare?

Från Sverige har följande blivit nominerade:
Anna Höglund, författare/illustratör
Jenny Jägerfeld, författare
Pija Lindenbaum, författare
Läsrörelsen, organisation
Frida Nilsson, författare
Sven Nordqvist, författare/illustratör
Anna-Clara Tidholm, författare/illustratör
Cecilia Torudd, författare/illustratör
Jakob Wegelius, författare/illustratör
Jujja Wieslander, författare
Monica Zak, författare/illustratör/läsfrämjare

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *