Katten Nils och mysteriet med kapten Kidds skatt

Katten Nils och mysteriet med kapten Kidds skatt är andra delen i serien om Katten Nils men den första jag läser. Det här har tydligen varit en serie i Kamratposten sedan många år och det är verkligen serievibbar över boken vilket då får sin naturliga förklaring. Du som är extra nyfiken kan testa dig själv inne hos KP för att se vem i Katten Nils du är mest lik. :)

Katten Nils och hans vänner löser mysterier och den här gången får de larm från ett museum där någon verkar stjäla guldmynt ur en skattkista. Många äro misstänkta och Katten Nils och vännerna genomför grundliga förhör samt håller span för att hitta den skyldige.

Precis som omslaget berättar är det här en lättläst bok med lagom lite text och en hel del repliker med versaler. Det är en väldigt snäll och barninriktad bok med en fin stämning, en hel del humor och utrymme för läsaren själv att  försöka lösa mysteriet.

Katterna är så där fulsöta med härliga minspel och boken är färgglad och inbjuder varmt till läsning. En charmig liten pärla att sätta i händerna på nybörjarläsaren helt enkelt!


Katten Nils och mysteriet med kapten Kidds skatt
Författare & illustratör: Joakim Gunnarsson & Johanna Kristiansson
Serie: Katten Nils (del 2)
Förlag: Rabén & Sjögren (2022)
ISBN: 9789129736311
Antal sidor: 43
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *