Tigern kommer att äta upp mig!

I Tigern kommer att äta upp mig! ska Vilmer sova men när pappa ska natta honom så börjar Vilmer tänka på tigrar.

Tänk om det kommer en tiger och äter upp honom! Pappa försöker lugna genom att säga att det endast finns fem tigrar i hela Sverige och två bor i en park, en är en fjant som alltid är upptagen med sin mobil och den fjärde tror han är en bäver.

Vilmer undrar då såklart över den femte tigern och den tigern, Sumatra, diskuterar de i den här boken innan Vilmer ska sova. För vad händer om Sumatra, som bor i en bur i Kalaxilombolo, får fatt i nycklarna och rymmer?

Det är uppstarten på en lång kedja av ”men tänk om …” och det är snabbt tempo med härlig fantasi för att få Sumatra hela vägen fram till Vilmer. För att ta sig från Kalaxilombolo till Vilmer så måste Sumatra bland annat simma över den djupaste sjön i Västerbotten och klättra i det högsta berget i Ångermanland. Om det inte vore nog så måste hon även lära sig läsa och jobba i en glasskiosk. Men allt är ju möjligt, eller?

 Boken är härligt illustrerad och med ett medryckande och enkelt språk. Författaren har även valt ett oväntat slut som är en fin avrundning på en rolig historia som kan skapa igenkänning hos barn och föräldrar med fantasi som kickar igång i samband med läggdags. Jag kan varmt rekommendera den här boken till barn från tre år.


Titel: Tigern kommer att äta upp mig!
Text & bild: Samir Belarbi
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 978-91-29-73224-5
Kan köpas på Adlibris och Bokus med flera.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *