Stallberättelser från Jorvik

Stallberättelser från Jorvik är ännu en novellsamling i serien Star Stable om ödesryttarna Lisa, Linda, Alex och Anne, och inte minst deras hästar och andra hästar!

Tjejerna rider mellan fyra olika stall i Jorvik där varje stall bjuder på sin egen berättelse samtidigt som det finns en ramberättelse vilken knyter ihop allt och är själva skälet till tjejernas ritt.

På färden mot målet möter de den ledsna tjejen som råkar ut för varje hästskötares stora sorg, den osäkra dressyrkillen och så lägerdeltagarna som är rädda för spökhästen Vita fasan. Såklart att Helena Dahlgren passar på att slänga in lite spökelement även i denna novellsamling och det passar så fint in. Det är överlag mycket sorg och oro i den här boken men det är så livet med hästar ofta ser ut. Man oroar sig kring vad som kan hända och sörjer hästar som försvinner ur ens liv. Självklart finns där mycket lycka också och alla novellerna slutar tack och lov i glädjens tecken.

Ännu en gång känner jag ett visst avund över att inte Star stable fanns när jag var 13 år men det är fantastiskt att nutidens unga får vistas på Jorvik genom både spel och böcker. För dig som har en hästintresserad ungdom i närheten kan den här passa bra som årets julklapp men risken finns såklart att de redan läst den på biblioteket. :)


Stallberättelser från Jorvik
Författare: Helena Dahlgren
Illustratör: Marie Beschorner
Serie: Star Stable
Förlag: Bonnier Carlsen (2021)
ISBN: 9789179758974
Antal sidor: 144
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *