Katt med rätt att klösa

Katt med rätt att klösa är andra delen om Kattspionerna på Rosengård. Jag har inte läst första delen men inledningsvis finns en liten resumé om hur Samira Karlsson flyttar till Rosengård och där träffar Pälsa och hur de två sen blir värvade som kattspioner.

I den här delen så dyker plötsligt en massa hemlösa katter upp på Rosengård. De verkar fly ifrån något och Samira Karlsson och Pälsa får i uppdrag att ta reda på vad det är som händer.

Anna Nilssons färgglada och detaljrika teckningar är helt makalösa och lockar gissningsvis en hel del läsare till att öppna boken. Formgivningen med den glansiga Samira Karlsson och titeln på framsidan är också väldigt läcker. Texten innehåller en del lite svårare ord men är inte direkt svårläst och berättelsen är spännande och manar läsaren framåt genom boken. Jag har bott i Malmö en gång i tiden och uppskattar skildringarna från stadsdelarna Rosengård och Möllevången.

Bokens mysterium får sin förklaring men det finns en liten bihistoria om den mystiska men hjälpsamma kattungen Salome som påbörjades redan i förra boken och som inte reds ut i denna bok. Jag blir såklart nyfiken på att få veta vad som faktiskt är grejen med Salome och antar att det lär komma fler spännande delar i serien.


Katt med rätt att klösa
Författare: Anja Gatu
Illustratör: Anna Nilsson
Serie: Kattspionerna på Rosengård (del 2)
Förlag: B Wahlströms (2021)
ISBN: 9789132213380
Antal sidor: 105
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris
Recensionsexemplar från förlaget.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *