Ester Arg och Daisy Galej

Det har kommit två böcker om Ester Arg och Daisy Galej.

-Den första heter Här är Ester Arg och Daisy Galej. Här får man träffa de två vännerna Ester och Daisy. Ester är alltid arg. Hon bor i ett litet hus inne i skogen och har egentligen glömt bort varför hon är så ilsken hela tiden. Alla små saker som går emot henne i vardagen gör henne irriterad.

I huset intill bor Daisy Galej och hon är alltid glad men hon vet egentligen inte varför. Hon blir glad av alla de små sakerna i vardagen.

Ester och Daisy har varit vänner i många år och hittar på många saker tillsammans. Det kan ofta bli så att Ester blir irriterad på Daisy för hon sörplar sitt kaffe eller hon kanske är för glad men de blir snabbt vänner igen när Ester har lugnat ner sig. Vi har tidigare recenserat den här boken på barnboksprat här.

I den andra boken, Ester Arg och Daisy Galej firar födelsedag är det Esters födelsedag och hon vaknar av sig själv. Daisy är inte där och gratulerar henne. Ester blir arg och är jättearg innan det knackar på dörren och Daisy står där och sjunger och har både tårta och presenter. Hela dagen firar de Ester och Ester är irriterad på stort och smått medan Daisy ser det fina i alla stunderna.

Böckerna vänder sig till barn i åldern 3-6 år och gestaltar inställning på ett bra sätt. Hur man tar sig an vardagen och ger ett bra underlag till att prata med sina barn om humör och uppförande. De är skrivna och illustrerade på ett sätt som ger en klar och tydlig bild på hur det kan kännas och hur det kan se ut när någon överreagerar. Ester Arg kan bli väldigt arg på väldigt små saker och Daisy ser på samma sak och blir glad. Vad beror det på egentligen?


Titel: Här är Ester Arg och Daisy Galej
Författare: Anna Platt
Illustratör: Maria Källström
Förlag: Speja förlag
ISBN: 978-91-8816-780-4
Kan köpas hos Bokus, Adlibris med flera.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Titel: Ester Arg och Daisy Galej firar födelsedag
Författare: Anna Platt
Illustratör: Maria Källström
Förlag: Speja förlag
ISBN: 978-91-8816-757-6
Kan köpas hos Bokus, Adlibris med flera.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *