God jul med Babblarna

Tillsammans med en julvisa publiceras i år en julberättelse med många barns favoriter – Babblarna. Det är en pedagogisk ”vad är det som gömmer sig”-berättelse som väver in prepositioner och klär sig i julskrud. Vem är uppe på vinden och under bordet? Vad händer mellan träden och nere i källaren? Babblarna visar upp olika julaktiviteter som att spela, sjunga, baka kakor och bygga snölykta. Vi känner igen konceptet från Babblarna, men det är väl ofta det här enkla som går hem. Min 4,5-månadersbebis verkar gilla den repetitiva texten och att få se de färgglada figurerna. I slutet av boken finns bilder för den som vill stödteckna till berättelsen vilket är roligt och användbart för de som inte har ett talspråk eller vill förstärka det. Passande bok för de de som upplever en av sina första jular och vintrar.


God jul med Babblarna
Författare: Anneli Tisell
Illustratör: Jennie Wiik Edman
Förlag: Hatten förlag (2020)
ISBN: 9789187465642
Antal sidor: 36

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *