Valar

Valar av Bernvi är den andra faktaboken som han ger ut. Tidigare har han skrivit boken Hajar som har samma upplägg. Han är också faktagranskare för programmet Hajar med Doreen som går att se på SVTbarn.

Boken Valar tar upp ett urval av valar som finns i Sverige och de mest kända i världen. Vi får som läsare lära oss om hur de lever. Vad de äter och hur de föder sina ungar. Det blir en inblick i en värld som många inte tar del annars.

Med illustrationer visar Bernvi hur valarna ser ut men han har även bilder på vad de äter och  i vissa fall vapen som använts när de jagas och kartor som visar var på jorden som de finns.

Böckerna om hajar och valar är ganska gedigna och passar de vetgiriga barnen som är något större och ger mer fakta än faktaböcker för barn annars kanske ger. Det gör att de kan vara trevliga att läsa i för såväl gammal som ung.


Titel: Valar
Författare: David C. Bernvi
Förlag: Caracal publishing
ISBN: 9789197583329
Kan köpas på Adlibris, Bokus och där böcker säljs.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *