Millys dagbok

Milly hamnar på det konstigaste konditoriet som hon någonsin varit på, konditori Ruto. Ruto drivs av Max föräldrar och Max bor med sina syskon, föräldrar och sin hund Milo, i lägenheten ovanpå konditoriet.

Milly bor ensam med sin mamma Viktoria och får vara ensam en hel del när hennes mamma jobbar.

En dag får Milly i uppdrag att ordna en tårta till besöket hemma hos dem. Mammas chef ska komma och hela lägenheten har städats och en perfekt tårta var beställd men den råkade ut för en olycka så Milly får mammas kreditkort och uppdraget att köpa den dyraste tårtan på konditori Cher. Hon känner inte för att gå dit men det borde väl finnas goda tårtor på konditori Ruto också väl?

I sin ryggsäck har Milly sin superhemliga dagbok för inte vågar hon låta den ligga hemma när mamma far omkring i lägenheten och städar och flyttar på saker och ting. Dagboken är superhemlig och det är bara Milly som får läsa den.

Milly kommer fram till Rutos skyltfönster och får se en vacker rosa tårta med en gedigen prislapp 2000 kr och den måste ju vara den absolut bästa tårtan som hon kan hitta. Hon kan ju inte veta att på Ruto experimenterar man ganska friskt och tårtan har en smak av hallon och vitlök under den rosa marsipanen. Hon kan inte heller veta att Max av misstag råkar lägga en dagbok i lådan under tårtan.

När sedan Milly kommer på att dagboken är borta så går hon tillbaka till konditoriet och börjar leta. Milly berättar för Max att hon saknar en bok och han och Milo börjar sedan leta efter dagboken. De tre formar en vänskap som vi säkerligen kommer få läsa mer om i kommande böcker. Dagboken? Ja, den kommer fram på ett oväntat ställe.

Millys dagbok är en lättläst kapitelbok för den nya läsaren i åldern 6-9 år. Den är lagom illustrerad av Sofia Wrangsjö med ljusa och klara bilder i glada färger. Milo och Max småbröder är ett uppfriskande tillskott i boken och föräldrarnas förmåga att testa nya recept när de bakar får läsaren att dra på smilbanden. Det här är en trevlig bok att läsa med lagom dos spänning.


Titel: Millys dagbok
Författare: Lars Nim
Illustratör: Sofia Wrangsjö
Förlag: Blue publishing
ISBN: 978-91-86293-89-5
Kan köpas i vanlig bokhandel.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.