Sam gillar inte super-hjältar

Sam tycker inte om någon superhjälte. Han tycker om Einstein. I hans skola går Stefan och han envisas med att hans pappa är en superhjälte och att de ska flytta till australiensiska Amerika för han ska på topp hemligt uppdrag och Stefan måste hjälpa honom och vara hans högra hand. Som om Stefans pappa inte har en egen högerhand?

Barnen börjar fundera över vilken sorts uppdrag som Stefans pappa egentligen ska på efter att Stefan har skrutit så på lekplatsen.

Stefan börjar uppföra sig märkligt och pratar i sin klocka och stoppar ner små lappar i sina skor som om han är på uppdrag. Barnen blir allt mer nyfikna och erbjuder Stefan både godis och Pokémonkort om han berättar vad han ska på för uppdrag.

Sam råkar höra Stefans pappa berätta för Sams mamma att de ska åka till en stuga vid havet och Sam är genast mycket smartare än alla superhjältar för han får både godis och Pokémonkort.

Det här är en fint illustrerad bok om relationer och barn på en skolgård. Den är på Hegas-nivå 3 som innebär att språket ligger ganska nära talspråket. Det är en god nivå för den nyblivne läsaren och det klurigt roliga innehållet gör att man vill läsa vidare för att få veta hur det går för Sam och Stefan.


Titel: Sam gillar inte super-hjältar
Författare: Stéphanie Richard
Illustratör: Gwenaëlle Doumont
Översättare: Malin Stehn
Förlag: Hegas förlag
ISBN: 978-91-7881-726-9
Kan köpa hos Adlibris och Bokus med flera.
Tack till förlaget för recensionsexemplar.

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *