Är du min bror?

En häst saknar sin bror. Det enda han har är ett fotografi som är sönderrivet. Vem har den andr a halvan? Hur ska han hitta sin bror?

Är du min bror? är en varm, färgstark och lite sorglig berättelse om sökandet efter närhet och gemenskap. Sökandet trappas upp genom en tilltalande påbyggnadsberättelse och den brandgula hästen möter andra brandgula personligheter som alla har något – men inte allt – att bidra med. Hästen har en bild av hur hans bror ska se ut och kanske är det så att han är för inkörd på den i sökandet. Allt kanske inte är som han tänkt sig.

Berättelsen är söt och jag gillar de varma färgerna och hur storyn byggs upp. Den är ganska lågmäld och jag är inte 100 % nöjd med slutet. Jag har dock svårt att sätta fingret på varför – kanske hade jag förväntat mig en helt annorlunda ny vänskap. Det är dock intressant att ha läst något från Taiwan. Den här boken passar särskilt bra för dig som vill läsa dig jorden runt ihop med ett barn.


Är du min bror?
Författare och illustratör: Liu Hsu-Kung
Förlag: Natur & Kultur, 2018
ISBN: 9789127151994
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *