Tips på böcker om och i natur

Det har varit sportlov för många och några har fortfarande sportlov. Kanske passar en del av er då på att vara ute i naturen eller funderar på det iaf och därför vill jag i dag tipsa om lite böcker som på ett eller annat sätt har med naturen att göra.

Först och främst vill jag tipsa om den fina boken Svenska Däggdjur (Lekfullt illustrerade fakta om våra vilda vänner) av Sarah Hjelmstedt. Den är lika roligt skriven som den är roligt tecknad och den är full med spännande och intressanta fakta om djuren i den Svenska naturen. Visste du exempelvis att bäverns tänder växer hela livet eller att igelkottens bebis har taggarna inåt när den föds för att inte skada mamman?

Boken Det stora Skogsäventyret av Emma V Larsson är en fin saga som utspelar sig i skogen. Vidar som är nio år vill bli äventyrare och han önskar sig i födelsedagspresent att få vandra i nationalparken. I boken får man lära sig om hur man kan läsa av naturen. Titta på myrstackar, tallbarr osv.  Det är en lättläst bok för den som kan läsa och inspirerar till skogspromenader.

Den sista boken jag vill tipsa om är en fantastisk bok som heter Tant Vildas Magi av Emma Holmgren. Man vill inte att den ska ta slut utan önskar en uppföljning. Den handlar om Moa och hennes vänner som hjälper mormor att komma tillbaka till sig själv igen med magiska rabarber. Moas mormor hamnar på ett ålderdomshem då hon börjar bli lite skruttig men det ända hon behöver är lite rabarbersaft.  Stor del av boken utspelar sig i Moas mormors fina trädgård. Där det finns en magisk ingång, en speciell nyckel och massor av äventyr. Det är en mysig och rolig bok som även handlar om kompisar och hur man handskas med en bipolär mamma. Vi läste den högt men det är också en enkel bok för den som kan läsa. En bok som lämnar ett leende på läppen.

Titel: Svenska Däggdjur
Författare: Sara Hjelmstedt
Illustratör: Mattias Adolfsson
Förlag:Calazo
ISBN:9789188779427
Köp: Adlibris och Bokus

Titel: Det stora skogsäventyret 
Författare: Emma V Larsson 
Illustratör: Maria Trolle 
Förlag:Idus förlag
ISBN:9789175778662 
Köp: Adlibris och Bokus

Titel: Tant Vildas Magi 
Författare: Emma Holmgren 
Illustratör: Johan Weistål 
Förlag:Parus Förlag
ISBN:9789198288520 
Köp: Adlibris och Bokus

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *