Ny barnbokspratare – Malin Tuvesson

Mitt namn är Malin Tuvesson och jag är ny skribent här på Barnboksprat.

Jag har alltid varit intresserad av att läsa och skriva. Jag läser otroligt mycket och har alltid haft en öm plats för barnböcker och har kvar flera av mina favoriter från barndomen som jag nu kan läsa för mina egna barn. Deras bokhylla är sprängfylld med böcker av olika genrer och slag. Jag har samlat på mig på utförsäljningar, loppis, bokhandlar, hos släktingar och till och med på McDonalds genom åren för jag anser att böcker ska finnas lättillgängligt om lässuget faller på.

Just nu studerar jag skönlitterärt skrivande på Österlens folkhögskola och kommer arbeta med ett eget skönlitterärt manus under våren. Annars jobbar jag inom administration via Manpower just nu vilket funkar otroligt bra att kombinera med studier och ett brinnande intresse för läsning eftersom jag ofta befinner mig i en sömnig reception med massor av tid för att läsa.

Tidigare har jag studerat olika litteraturkurser på olika högskolor och kommer studera Textmönster och genrer på Karlstads universitet under vårterminen, på distans. En kurs som jag tror kan vara otroligt givande för mig som skriver men även för mig som recenserar.

I mitt privata är jag gift och har två barn födda 2012 och 2016. Vi bor på en gård i nordvästra Skåne och har en del djur och odlingar för självhushållning.

Jag har recenserat en del böcker på min Instagram (instagram.com/tuvessonmalin) och ser fram emot att fortsätta med det. Både där och nu också här på Barnboksprat.

Väl mött!

Författare: Malin Tuvesson

Tvättäkta boknörd med författardrömmar och näsan i en (eller flera) böcker. Tvåbarnsförälder som gillar att dra med barnen in i böckernas värld, till bokbussen, in på biblioteket eller till bokhandlar. Folkhögskoleelev som skriver på eget manus och hoppas bli utgiven för att bocka av den där enda grejen på sin bucketlist. Skåning, kvinna och åttiotalist. Crazy cat lady, älskar pommes och snö. Bara några nyanser av det som är Malin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *