LasseMaja detektivbyrå – Silvermysteriet

Det är höst i Valleby och en arkeolog har kommit till staden för att genomföra en historisk utgrävning. I samband med detta försvinner prästens gummistövlar under gudstjänsten, utgrävningen får ett olovligt nattligt besök, ett flertal invånare har påtagligt ont i fötterna och en butiksinnehavare på gatan uttrycker sin oro över att affärerna går dåligt. Klasskompisarna Lasse och Maja inser att någon måste undersöka saken ordentligt. Tillsammans med polismästaren tar de tag i mysteriet!

Som alltid är mysterierna med Lasse och Maja som detektiver mycket underhållande, både för barn och vuxen. Den lilla kartan över staden samt presentationen av huvudkaraktärerna som ligger innan första kapitlet i boken underlättar för barnet att hålla ordning på berättelsen och alla som är inblandade. Det är mycket roligt att få följa barnets tankegångar och försök att lista ut vem som är den skyldige. Ibland når vi i mål innan Lasse och Maja, ibland inte. Denna gången gick vi bet!


Silvermysteriet
Författare: Martin Widmark
Bild: Helena Willis
Förlag: BonnierCarlsen
ISBN: 9789178030361
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *