Party! Party!

Det är illustrationerna som fångar mitt intresse först och det är också dem som lämnar störst avtryck när jag har läst igenom boken för första gången. Det är spännande med vit text mot mörk bakgrund som förstärker känslan av att det är under natten som berättelsen utspelar sig. Det finns många detaljer i illustrationerna för barnet att upptäcka och kommentera och de olika djuren har tydliga karaktärer som förstärks av deras accessoarer.

Party! Party! handlar om ett husdjur som håller fest på natten då familjens övriga medlemmar sover. Karaktärerna i boken roar mig och påminner mig om människor i min omgivning. Visst har vi alla någon i vår bekantskapskrets som dyker upp innan avtalad tid för festens start och visst känner vi alla någon som alltid oroar sig i sin roll som värd på festen? Kommer maten bli uppskattad, kommer någon att komma på festen, kommer festen att bli lyckad? Kanin är huvudpersonen i just denna berättelse men det känns som om någon av Kanins färgstarka vänner gott kan bli huvudperson i författarens nästa bok.

Maria Poll är både författare och illustratör till denna bok som sticker ut ur mängden och som säkert tilltalar läsaren som söker en livfull föreställning av vad våra husdjur kan ha för sig under natten där fantasin, i stället för logiken, får dominera händelseförloppet.


Party! Party!
Författare: Maria Poll
Illustration: Maria Poll
Förlag: Ellerhur (2016)
ISBN: 9789163781759
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *