Ny skribent på Barnboksprat: Sofie Utahs

IMG_7228Hej! Mitt namn är Sofie Utahs och nu gör jag entré på Barnboksprat. Det ska bli spännande och roligt!

Något år efter att jag lärt mig läsa, läste jag Barnens Bibel alldeles själv och kände mig vuxen. Sedan följde helgmorgnar då jag och min syster parallelläste sex-sju böcker, ett kapitel i varje bok, innan vi började om på första boken igen. Det fanns ju så många världar att upptäcka!

Läsintresset har bara växt sedan dess. Det blir mest ungdomsböcker, men de senaste åren har jag även börjat intressera mig för böcker till en yngre målgrupp. Det finns så många bra, viktiga, tänkvärda, roliga (osv, etc, m.m.) böcker för barn och unga som borde lyftas fram. Därför vill jag bokblogga.

I januari 2010 startade jag Sofies bokblogg, och har genom den fått diverse andra blogguppdrag. Jag har läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande med barn- och ungdomsinriktning, och drömmer om att bli barn- och ungdomsboksförfattare. Medan jag jobbar på att den drömmen ska slå in ägnar jag en del tid åt att baka bröd, sköta om trädgården, spela brädspel och jobba på förskola.

Vi ses där ute!

/Sofie Nordquist

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *