Utlottning: Nidstången & Grimmen

 

Tävlingen är avslutad!

utlottning pax

Nu har du chansen att vinna både Nidstången & Grimmen!

Det enda du behöver göra är att svara på tävlingsfrågan i kommentarerna till detta inlägg. Du får dock skynda dig att svara för tävlingen håller bara på till kl 24 nu på onsdag den 17/12 så att du ska hinna få hem böckerna innan julafton. På torsdag morgon den 18/12 dras vinnaren så glöm inte att hålla utkik här!

Tävlingsfråga:
Vilken barn/ungdomsbok kommer du att ge bort i julklapp och varför just den?

Tack till Bonnier Carlsen för böckerna.

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

13 reaktioner till “Utlottning: Nidstången & Grimmen”

 1. Jag har många småbarn jag köpt klappar åt. Och flera stycken av peksångböckerna Illustrerade av Kruusval har det blivit. Jag är löjligt förtjust i dem!

 2. Kommer att köpa Pappa och jag till Isak, ett av mina barnbarn.
  Varför, GRÅSUGGOR, han älskar att visa bild på gråsuggor, farfar blir ju
  så skraj då. Jag tycker väldigt illa om gråsuggor och det är såååå roligt att läsa om dem. Vi läser väldigt mycket tillsammans, men favorit är boken om gråsuggorna. Det blir vår lilla föreställning.

 3. Jag vill ge bort Heddas bok av Hallberg. Mamma och jag älskar de fina bilderna och att det handlar om djur och sommar.

 4. Jag kommer att ge bort pekboken ’Svenska djur’ , till min brorsdotter, för att jag äntligen har en barnsläkting som verkar älska böcker lika mycket som mig. Boken verkar ha ganska många år på nacken, härliga retrofoton, jag hittade den på loppis i toppskick!

 5. Jag ger ”mina” barn i skolan åtta nya böcker om Palle och hans pappa. Dessa böcker lockar till läsning och har hjälpt mig skapa läslust hos många genom åren. Passar både tjejer och killar som just börjat få flyt men inte riktigt fått läslust. Böckerna lockar till skratt.

 6. Jag ger min systerson Carl ett ex av Första fiskeboken av Arne Henning Grønlien. Carl är ingen storläsare, och jag brukar väl inte känna att mina bokklappar är så väldigt uppskattade. Men en faktabok om ett av Carls största intressen, en bok som dessutom både är lättillgänglig och faktarik, tror jag går hem!

 7. Jag kommer att ge bort Snögubbens hemlighet som är del 1 i serien om Klarabelladeckarna till min 8-åriga dotter Astrid. Den är skriven av Åsa Öhnell och utgiven på det lilla förlaget Idus. Böcker från små förlag är lite svårare att hitta och sannolikheten att den finns på skolbiblioteket och att hon redan har läst den är lite mindre ;-) Hon har läst massor av andra deckarböcker som hon tycker är så spännande och nu ska hon få läsa denna bok som verkar handla om ett fall som måste lösas i vintermiljö i fjällen. Om hon tycker om boken finns sedan 3 böcker till att läsa. Hur bra som helst!

 8. Till den lilla ger jag Tidholms ”Det var en gång en räv som sprang i mörkret” (tror första raden går så) – underbart enkel & finurlig bok! Till den stora ger jag del 2 av Linux-serien ”kristallstaden” en svensk realistisk science fiction, faktist helt utan övernaturliga väsen. Bara spänning och rymdäventyr!

 9. Jag kommer att ge bort Ingelin Angerborns ”Hjärta av damm” eftersom dottern älskar hennes böcker och så även jag :) Men vi är båda väldigt sugna på dessa två som man kan vinna, särskilt som de utspelar sig i närheten av där vi bor.

 10. håkan Bråkans godbok, alla älskar väl Håkan och alla hans upptåg. Han är dottern favorit och hon älskar alla böcker om honom.

  Cirkusdeckarna och monstermysteriet. Eftersom deckarvärlden är så spännande så hamnar den här boken under granen till sonen. Han plöjer bok efter bok så den blir perfekt.

  Det hamnar även fler böcker i paketen…

 11. Jag har inte direkt gett bort en hel ungdomsbok i år, men jag har delat med mig av min kommande bok i min fantasyserie Blossom Falls som jag skriver för ungdomar via min Författarfacebooksida. Boken i sin helhet ska släppas våren 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *