Nej!

nejJag har en liten nejsägare här hemma. Min son är väldigt snabb att svara nej till det mesta:

– Då tar vi på tröjan!
– Nä!

– Ska vi byta blöja?
– Nä!
– Men du har ju bajsat?
– Nä!
– Jo!
– Nä!
…osv

Boken Nej handlar om Manne, en söt liten noshörning som plötsligt får en väldigt negativ inställning till det mesta. Eller det verkar så, i alla fall. Han har lärt sig ordet nej! Det är ett mäktigt ord som är bra att kunna, men Manne lär sig snart att det blir tråkigt i längden att säga nej till allt. Ledsamt, till och med. Så till slut när pappa frågar om Manne vill ha en kram provar Manne ett nytt ord…

Nej!

Nej! är en lek med små barns fascination för nya ord. Och jo, vi kan väl säga att den bjuder på en del igenkänning här hemma, även om det hela är draget till sin spets i boken.


Nej!
Författare: Tracey Corderoy
Illustratör: Tim Warnes
Förlag: Ordalaget Bokförlag (2014)
ISBN: 9789174690828
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Nej!”

  1. Eh, hehe… vadå gris? *redigerar inlägget och visslar oskyldigt*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *