Toto tittut

Toto tittut

En alldeles vanlig pekbok med en gullig figur i vardagliga situationer som ger mycket igenkänning. Ja, det hade kunnat stanna där och det hade kunnat vara helt okej. Men i Toto tittut finns dessutom en massa spännande hål på sidorna. Och inte bara på det där ”kolla vad som finns på nästa sida”-sättet, utan… häftigare. Hålen ger nya möjligheter och lockar till skratt, se bara min favorit:

Helenas näsa tittut!

Texten är skriven på rim, vilket alltid framkallar en första reaktion av ”åh nej, inte nu igen” hos mig. Bra rimmade böcker kan vara fantastiska, men det skrivs så många dåligt rimmade böcker. Nåja, den här retar jag mig i alla fall inte på. Om det nu är för att rimmen är i världsklass eller för att jag är för upptagen med att stoppa min näsa i hål eller försöka få mina fingrar att se ut som ett par dinglande ben… ja, det kan en ju fundera på. Att rimma ”försvann” med ”fram” ger mig visserligen obehagsrysningar, men det mesta i boken är okej.

Här finns en fin smakprovsuppläsning:

Boken får väldigt många plus för kreativ användning av hål. Roligt!


Toto tittut
Författare & illustratör: Emma Virke
Förlag: Lilla Piratförlaget (2014)
ISBN: 9789187027543
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Toto tittut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *