Ny barnbokspratare: Candra Karlholm


Jag heter Candra Karlholm och är ny bland Barnboksprats bloggare. Det känns spännande och roligt, för jag älskar att läsa och skriva!

Jag är mamma till Frida, född 07, och vi läser mängder av böcker tillsammans, både nyutgivna och gamla favoriter från min egen barndoms bokhylla.

Jag är litteraturvetare, dramapedagog och egenföretagare inom bl.a. grafisk formgivning och marknadsföring. Under senare tid har jag också ägnat mig åt skönlitterärt skrivande; jag har läst ”Att skriva för barn och ungdomar” på Karlstad universitet och går nu Skrivarakademins ettåriga distanslinje.

För mig är hela barnboksvärlden spännande: böckerna, författarna, illustratörerna, förlagen, läsarna, recensenterna,  biblioteken, bokhandlarna, bokklubbarna, bloggarna… Bloggandet blir för mig ett sätt att lära mig mer om branschen, få reflektera kring läsandet med barn och interagera med andra intresserade.

Förutom här på Barnboksprat skriver jag på min egna blogg Boktyckeri – om stor litteratur för de små.

 

Författare: Candra Karlholm

Hej! Jag heter Candra Karlholm, är född 1977 och bor på Färingsö utanför Stockholm, med min man Mikael och vår bokslukande dotter Frida, fem år. Jag är litteraturvetare och dramapedagog med stort intresse för böcker, läsning, skrivande, färg och form. Jag har läst “Att skriva för barn och ungdom” på Karlstad Universitet och går för närvarande Skrivarakademins ettåriga distanskurs “Att skriva”. Förutom här skriver jag på min egna blogg: Boktyckeri - om stor litteratur för de små.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *