Efterlysning: Detektiv på kafferep..?

Linnea behöver hjälp! Vi har själva gått bet, så nu vänder vi oss till alla er eminenta läsare.

Så här skriver Linnea:

Det jag kommer ihåg var att den var fantastiskt tecknad och skriven, för vuxna och barn. Det handlade om en man som oväntat får ett detektiv-uppdrag i en stad. Det figurerat ett kafferep i en scen med en massa tanter som byter recept och mannen misstänker att den information som han behöver kan finnas bland recepten. Sen är det också med några pirater på ett hörn.

Vilken bok kan det vara?

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

3 reaktioner till “Efterlysning: Detektiv på kafferep..?”

  1. Det är Spionerna från Oreborg av Jacob Wegelius, han som fick Augustpriset några år senare för Legenden om Sally Jones. Spionerna är en fullkomligt strålande bok! Dock är den inte längre i tryck, inte sedan 1996 tror jag så man får leta på antikvariat, där hittade jag min!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *